bootstrap theme
Mobirise

Gratulálunk a nyertes pályázóknak!

Mintegy nyolcvan praxisközösség nyert a Három generációval az egészségért pályázaton.  www.kormány.hu Már minden pályázót értesítettek, de még nem tettek közzé nyilvános listát a támogatott pályázókról. Újabb információ ismeretében bővítjük oldalunkat...

Akik most nem részesülnek támogatásban, élhetnek egyéb lehetőségekkel orvosi műszerparkjuk fejlesztése érdekében.  A magyar falu program keretében az 5000 fő alatti települések orvosi műszerek beszerzésére is pályázhatnak. (A pályázat időközben lezárult) Másik lehetőség a GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram 0%-os kamattal, kedvező feltételekkel, Közép-Magyarországi régión kívül megvalósuló fejlesztésekre.

A három generációval az egészségért program célkitűzése

A pályázat keretében cél szív- és érrendszeri prevenciós és gondozási program, rosszindulatú daganatos betegségek szűrését és korai felismerését elősegítő program, valamint gyermekek körében egészségfejlesztési programok megvalósítása. További cél a magyar lakosság egészségértésének javítása és egészséges életmódjának elősegítése, különös tekintettel a gyermekek körében a rendszeres fizikai aktivitás, az egészséges táplálkozás elterjesztésére, valamint a dohányzás megelőzésére és a leszokás támogatására.   

A pályázati program hosszú távú célja – összhangban a Kormány által elfogadott Egészséges Magyarország 2014-2020 Egészségügyi Ágazati Stratégia, valamint a Nemzeti Keringési-, Rákellenes-, és Gyermekegészségügyi Programok céljaival – a koszorúér betegség, valamint a stroke okozta korai (65 év alatti), a daganatos betegségek okozta halálozás csökkentése, illetve a gyermekkori elhízás megelőzése és a dohányzás visszaszorítása. További cél a szélütések miatti maradandó károsodások mértékének csökkentése, valamint a cukorbetegség és az elhízás előfordulása növekedésének megállítása. A pályázati program hosszútávon hozzájárul ahhoz, hogy a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok magas színvonalon, a hazai szakmai és minőségügyi standardok szerint valósuljanak meg. 


Készítettünk egy vázlatos kalkulációt a beszerezhető műszerekhez. Időközben a pályázati felhíváshoz képest a CO mérő megvásárlását már minden praxisra lehetővé tették. (GYIK IV./12.) Így az összes lehetséges termék megvásárlása típusoktól függően 9-10,5 millió Ft bruttó költséget jelenthet.